ING: JPY – най-добрия приятел на валутния трейдър тази седмица?

Анализаторите от ING обясниха, че Сенатът в САЩ вероятно ще гласува намаляването на данъците и законопроекта за работните места.

Въпреки че е трудно да се предскаже какво ще бъде прието, то не трябва да се разводнява, за да покрие строгите фискални правила на Сената и не трябва да се оспорват действителните ползи за реалната икономика.

„Ако законопроектът премине през Сената, ще има нужда от съгласуване между двете камари(трудната част). Но настроенията и все по-големите шансове за данъчна реформа в САЩ ще подкрепят USD. Според нас инвеститорите стават малко по-находчиви във възприемането разхвърляната щатска политика и голямата картина ще ограничи стимула от данъчната реформа – което означава, че всяко голямо повишение на  USD изглежда малко вероятно.“

„От друга страна, глобалната рискова среда остава предпазлива – с последната история за потенциален балон на китайските пазари, която поставя паралели с лятото на 2015. Това би могло да насочи потоци към убежища като JPY. Ваканционният период доведе до ниска ликвидност при USD/JPY и потенциално прекалено низходящо движение. Ние очакваме известна стабилност в диапазона 111-112 поради противоречивите фактори, с потенциал USD да възстанови част от загубите си. Японският индекс на потребителските цени и капиталовите разходи през третото тримесечие(и двете ще изляза в четвъртък) вероятно ще  бъдат маловажни събития за USD/JPY“, смятат от холандската банка.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.