Идеите на Barclays за предстоящата седмица

Анализаторите от Barclays споделят идеите си за предстоящата седмица като се фокусират върху загубената валутна корелация с петрола.

„Основните производители на петрол ще преценят дали да удължат съкращенията на продукцията на срещата на 30 ноември във Виена. Сегашното споразумение ще изтече в края на март 2018 и ние не очакваме ОПЕК/Русия да вземат окончателно решение преди 2018.“

Според икономистите от британската банка петролните валути показват по-слаба корелация с цените на „черното злато“ през тази година. Валутите бяха водени от други фактори. Отговорът на валутите на зависимостта от петрола зависеше от това какви фактори движеха цените на петрола, твърдят от Barclays.

„Тази седмица ще видим данни за активността, включително PMI индекси и доклади за БВП. Унилата глобална инфлация вероятно ще рефлектира върху личните потребителски разходи в САЩ(PCE), както и върху индексите на потребителските цени в еврозоната и Япония.“

Ние очакваме централната банка на Корея да вдигне лихвите, докато ЯЦБ няма да прибегне до промени. Изявленията на членове на ЯЦБ и изслушването номинираният за председател на ФЕД Джером Пауъл пред банковия комитет в Сената ще съберат известно внимание.

Сделката на седмицата: Дълги позиции в USD/CAD, тъй като ОПЕК може да разочарова пазарните очаквания и доклада за БВП на Канада може да покаже забавяне на активността през третото тримесечие.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.