„Ястреби“ срещу „гълъби“ в Английската централна банка

bank-of-england-virtual-tour1-copy

В четвъртък централните банкери на Великобритания гласуваха единодушно да оставят монетарната политика в страната без промяна.

Английската централна банка очаквано не прибегна до промени.

Въпреки това, този вот замаскира ключовите разделения между членовете на Комитета по монетарната политика, според икономиста на Блумбърг Дан Хансън.

“Ястреби” срещу “Гълъби”

 

Коментарите на Дейв Рамзън и Джон Кънлиф подсказват, че гласуването за повишение на лихвените проценти през ноември е било преждевременно. В същото време, най-видните „ястреби“, Иън Маккафърти и Майкъл Сандърс може да се аргументират в полза на още затягане на политика през следващата година. Бавният ръст на заплатите и низходящия тренд на инфлацията може да намалят напрежението върху комитета за ново покачване на лихвените нива през 2018.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.