HSBC са умерени бикове по отношение на златото през 2017 и 2018

Според анализаторите от HSBC, златото трябва да се разглежда като основа за надграждане, тъй като суровината успява да се задържи над бариерата от $1200.

„Това се случва въпреки затягането на политиките. Смятаме, че златото може да се промъкне нагоре, но с по-малко фанфари и се очаква пазара да се изправи пред насрещни ветрове.

Ние сме умерени бикове и очакваме сравнително по-високи цени на златото през тази и следващата година. Те трябва да бъдат подкрепени от вероятното поевтиняване на USD през втората половина на годината, особено спрямо EUR.

Тока казано, очакваме по-затегнатите монетарни политики и ниската инфлация в глобален план да създадат насрещни ветрове пред ралитата.

Затягащите действия от страна на ФЕД и други основни централни банки създават отрицателни перспективи пред златото, но по-високата пазарна волатилност би била благоприятна за ценния метал.

Предвиждаме леко възстановяване във физическото търсене, включително и при бижутата, въпреки относително ниските нива.

Оставяме средните си прогнози за цените през 2017, 2018, 2019 и в дългосрочен план непроменени, съответно $1282/oz, $1300/oz, $1330/oz и $1350/oz.“

В момента една тройунция злато се разменя за $1218.

 

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.