Гугъл забранява рекламите на криптовалути и свързани с тях продукти

Гугъл забранява рекламите на криптовалути и свързани с тях продукти
В сряда от Гугъл обявиха, че от юни месец рекламата на криптовалути и свързани с тях продукти ще бъде забранена.

В сряда от Гугъл обявиха, че от юни месец рекламата на криптовалути и свързани с тях продукти ще бъде забранена.

Съгласно новата политика, компанията ще забрани реклами на нерегулирани или спекулативни финансови продукти като бинарни опции, криптовалути и залагания върху спреда(spread betting).

В отделна публикация от Гугъл обявиха, че са свалили 3,2 милиарда реклами, които са нарушили рекламните им правила през 2017 г., което е почти два пъти повече от броя на рекламите, които са премахнати през 2016 г.

“Подобряването на практическата работа с рекламите в мрежата, независимо дали това премахва вредни или натрапчиви реклами, ще продължи да бъде основен приоритет за нас”, каза Скот Спенсър, директор поддръжка на реклами.

През януари друг гигант – Фейсбук заяви, че ще забрани реклами, промотиращи финансови продукти и услуги, свързани с криптовалути и първични предлагания за монети. Политиката ще бъде приложена в техните платформи, включително Facebook, Audience Network и Instagram, съобщиха от компанията.

Технически анализ

Цената на Биткойн продължава да се задържа в тесен диапазон, тъй като търговските обеми намаляват. Търговските обеми спаднаха драстично от над 233 хил. на 9 март до 133 хил. на 13 март, докато 12-часовата волатилност спадна под 1% по време на азиатската сесия във вторник. Тези цифри корелират с динамиката на цените и отразяват липсата на инерция на пазара.

В момента най-голямата криптовалута се търгува на нива от $9 096 или с минимален спад от 0,43% за деня. Все пак цената остава под дъното 25 февруари $9 280, където се намира и вратната линия на конфигурацията двоен връх на дневна графика. Слизане под $9 000 ще насочи цената към едномесечното дъно $8 342 и 200-дневната пълзяща средна($7 134).

В същото време стабилно покачване над $10 000, може да отвори вратите към низходящата тренд линия($11 320), построена по върховете от края на януари и края на февруари, и максимумите около $11 700. Пробив над тези нива вече ще върне част от увереността на биковете.

Вчера излезе информация, че Thomson Reuters, заедно с партньорите си от MarketPsych Data LLC, пускат нова версия (v3.0) на своите MarketPsych индекси (TRMI), която за първи път включва данни за пазарните нагласи относно Биткойн.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.