Google премахна забраната за реклами на криптовалути

Онлайн гигантът Google актуализира своята политика относно криптовалутите.

Рекламите на криптовалути могат да се върнат на платформите на Google. От компанията планират да разрешат на регулираните борси за обмен на криптовалути да плащат за реклама в САЩ и Япония от октомври.

“Правилата за рекламите на финансови продукти и услуги в Google  ще бъдат актуализирани през октомври 2018 година, за да се позволи на регулираните борси за криптовалути да рекламират в САЩ и Япония”, написаха от Google.

“Рекламодателите ще трябва да бъдат сертифицирани с Google за конкретната държава, в която ще се показват техните реклами. Те ще могат да кандидатстват за сертифициране, след като новата политика. стартира през октомври.”

Тази политика ще се прилага глобално за всички профили, които рекламират тези финансови продукти. За повече подробности вижте За ограничаване на сертифицирането на финансови продукти. Страницата за финансови продукти и услуги ще бъде актуализирана след влизането в сила на правилата.

Това не звучи така, сякаш ще бъде въведена нова политика за всички, а за промяна, която ще позволи на някои играчи на криптопазара да рекламират. Това е добра новина за крипто, но е съмнително, че ще предизвика още един бум.

През март от Google обявиха, че от юни месец рекламата на криптовалути и свързани с тях продукти ще бъде забранена. Съгласно новата политика въведена от компанията ще забрани реклами на нерегулирани или спекулативни финансови продукти като бинарни опции, криптовалути и залагания върху спреда(spread betting).

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.