Goldman Sachs започва търговия с Биткойн фючърси в следващите седмици

Goldman Sachs започва търговия с Биткойн фючърси в следващите седмици
Инвестиционният банков гигант Goldman Sachs ще използва собствени пари, за да търгува с Биткойн фючърси от името на своите клиенти, според New York Times.

Инвестиционният банков гигант Goldman Sachs ще използва собствени пари, за да търгува с Биткойн фючърси от името на своите клиенти, според New York Times.

“Таймс съобщи в сряда, че докато точната дата на старта на новата търговска операция все още не е определена, решението е взето след като бордът на директорите на банката е подписал на инициативата. Goldman също така ще “създаде своя собствена, по-гъвкава версия на фючърса, известна като форуърд без доставка, която ще предлага на клиентите”.

Изпълнителната директорка на Goldman Рана Яред заяви, че решението е резултат от нарастващия брой запитвания от клиенти, които са показали интерес към притежаването на Биткойн като алтернативен актив.

Когато клиент казва:” Искам да държа фючърси, защото мисля, че това е алтернативен запас на стойност. Това отеква при нас”, каза тя за “Таймс.

Инвестиционната банка е наела първия си трйдър на “цифрови активи” – Джъстин Шмид, за да се справи с ежедневните операции. Преди това Шмид е работил като трейдър в хедж фонда Seven Eight Capital, преди да напусне миналата година, за да се захване с търговия с криптовалути.

От друга страна средните ежедневно търгувани обеми на криптоборсите спаднаха до $9,1 милиарда през март и до $7,4 милиарда през първата половина на април, в сравнение с почти $17 милиарда през декември, според данните, събрани от сайта за анализи CryptoCompare. Новото начинание на Goldman може да спомогне за преодоляването на този спад.

Технически анализ

В последно време цената на най-голямата криптовалути остава заклещена в тесен търговски диапазон между 200-дневната пълзяща средна, което се намира малко под $9 000 и върха от края на април $9 767. Именно тук виждаме влиянието на по-малките обеми, които водят до неувереност и слаба волатилност на цената.

Слизане под зоната $8 897 – $8981, съответно 100- и 200-дневните пълзящи средни, ще върне доминацията в отбора на мечките, които ще си поставят за първоначални цели дъното от 26 април $8 652 и следващата фигура $8 000.

От друга страна, пробив над последните максимуми $9 565 и $9 767 ще насочи цената към психологическите $10 000, където е и най-високата цена на Биткойн за последните три месеца. При покачване над тези нива биковете ще поемат контрола и ще отворят вратите към максимума от началото на март $11 700.

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.