Goldman Sachs: Сделката на следващата година е покупка на суровини

140822-goldman-sachs-1853_3aeffe6ef6de7809f0a7e273a3764c9f.nbcnews-fp-1200-800

Икономистите от Goldman Sachs смятат, че силният растеж в глобален план ще стимулира търсенето на суровини през следващата година.

Очаквайте суровините да поскъпнат с около 10% през следващата година, казаха в понеделник изследователите от Goldman Sachs.

„Положителното „кери“ на ключовите пазари на суровини и вече силния ръст на глобалното търсене като цяло укрепват позициите на притежателите на суровини. Следователно, ние продължаваме да поддържаме 12-месечната си силна препоръка, с прогнозна възвръщаемост от почти 10%“, написаха изследователи водени от Джеф Кърис.

С повече подробности, те очакват, че петролът ще донесе добра възвръщаемост. Докато при металите медта ще е водеща, а алуминият ще изостане.

“Разликата се крие в динамиката на предлагането. Докато доставките на мед вероятно ще станат все по-ограничени през следващите години, то предлагането на алуминий трябва да стане по-изобилно”, казаха анализаторите на Goldman Sachs.

Barclays: Перспективите пред AUD и NZD през 2018.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.