Goldman Sachs с технически анализ на златото. За кои нива да следим?

Техническите анализатори на Goldman Sachs ни предлагат своя анализ на златото чрез теорията за Вълните на Елиът, определейки къде може да очакваме обръщане.

Златото проби под подкрепата от $1302, след като нивото издържаше повече от седмица. Този пробив отваря низходящи рискове към $1,275-1,263, а тази зона включва тренд линията по дъната от месец юли, както и целта на 5-та вълна от април. Това на теория би трябвало да е идеално място за наблюдаване за признаци на обръщане.

От перспективата на вълновата теория, достигането до 1,275-1,263 може да означава завършване на “expanded flat*” от януари. Поради това ще е важно да се види дали възстановяването от този момент нататък придобива импулсивен характер. “Expanded flat*” е модел на продължаване, който в този контекст означава евентуално възобновяване на основния възходящ тренд.

Изглед: Цели – неутрални, помислете за бича експозиция между 1,275 и 1,263.

*Expanded flat – АВС корекция при която вълна В преминава над края на предходния импулс.

EUR/USD

Следващото ниво, за което трябва да следим е 1,1735-1,1709; три отделни нива. Пробив надолу ще позволи на движението да продължи малко по-надолу до 1,1574 (външна цел за вълна 5).  Това са нива, които трябва да се следят за началото на коригиращия процес, който може да вдигне цената до 1,1823, смятат от Goldman Sachs.

В последната си бележка анализаторите от ING се опасяваха, че дългоочаквания пробив на златото ще е надолу. Сега това се случи и гледат към физическото търсене, геополитиката и инфлацията, които могат да осигурят подкрепа.

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.