Goldman Sachs: Пригответе се повечето криптовалути да паднат до 0

Goldman Sachs: Пригответе се повечето криптовалути да паднат до 0
Въпреки срива на криптовалутите, който изтри почти $500 милиарда от пазарната им стойност през миналия месец, нещата биха могли да станат още по-зле, според ръководителя на глобалните инвестиционни изследвания в Goldman Sachs.

Въпреки срива на криптовалутите, който изтри почти $500 милиарда от пазарната им стойност през миналия месец, нещата биха могли да станат още по-зле, според ръководителя на глобалните инвестиционни изследвания в Goldman Sachs.

Повечето цифрови валути няма да оцелеят в сегашната си форма и инвеститорите трябва да се подготвят монетите да загубят цялата си стойност. Те ще бъдат заменени от малък набор от бъдещи конкуренти, каза Стив Стронгин от Goldman в доклад от 5 февруари, цитиран от Блумбърг.

Въпреки че не е предвидил точен срок за съществуващите монети, той заяви, че скорошните промени в цените са показали балон и тази тенденция при различни монети не е рационална. Според Стронгин „няколко победителя ще превземат по-голямата част от пазара“.

„Високата корелация между различните криптовалутите ме безпокои”, сподели той. „Поради липсата на вътрешна стойност валутите, които не оцелеят, най-вероятно ще се търгуват на нула.”

Според Стронгин „днешните дигитални монети нямат дългосрочна жизнена сила поради бавните транзакции, предизвикателствата пред сигурността и високите разходи за поддръжка“. Той каза, че въвеждането на регулирани фючърси върху Биткойн не решава тези проблеми и отхвърли идеята, че първият има предимство, отбелязвайки, че малко от големите лидери при интернет балона са оцелели след края на 90-те години на миналия век.

„Дали някоя от днешните криптовалути ще бъде Amazon или Google, или ще се окажат като много от вече изчезналите търсачки? Само защото сме в спекулативен балон, не означава, че текущите цени не могат да се увеличат за шепа оцелели“, смята Стронгин. „В същото време това вероятно означава, че повечето, ако не всички, никога няма да видят последните си върхове отново.“

Ръководителя от Goldman Sachs бе доста по-оптимистично настроен относно блокчейн технологията като каза, че може да помогне за подобряване на финансовите отчети. Но дори и там той звучеше предпазливо, твърдейки, че сегашната технология все още не предлага скоростта, необходима за пазарни транзакции.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.