Goldman Sachs потвърдиха, че ще предлагат търговия с Биткойн фючърси на клиентите си

Goldman Sachs потвърдиха, че ще предлагат търговия с Биткойн фючърси на клиентите си
Гигантът от Уол Стрийт Goldman Sachs "заложи всичко" като става въпрос за това клиентите да могат да търгуват с Биткойн фючърси чрез едно от бюрата на банката в Ню Йорк, пише Forbes.

Гигантът от Уол Стрийт Goldman Sachs “заложи всичко” като става въпрос за това клиентите да могат да търгуват с Биткойн фючърси чрез едно от бюрата на банката в Ню Йорк, пише Forbes.

Така инвестиционната банка се превръща в първата регулирана финансова институция, която предлага подобна услуга.

Част от причините, поради които банката реши да тръгне в тази посока, са няколко запитвания, получени от хедж фондове, фондации и дарителски кампании, които са получили дарения от Биткойн милионери. Предстои да видим дали крачката направена от Goldman Sachs ще повиши доверието в най-голямата криптовалута.

Лентата за легитимност на цифровите валути бе вдигната, тъй като Goldman ще улесни институционалната търговия на Биткойн. Все пак, те започват предпазливо и първоначално няма да търгуват с действителни Биткойн. Вместо това банката ще използва собствените си пари за търговия с фючърсни договори върху Биткойн за клиенти.

Те също ще търгуват форуърдни фючърси без доставка, при които сделките ще се уреждат в регулираната валута, в която се котират.

Тъй като институционалните инвеститори ще участват в тези деривати, те ще опитат да намалят опасенията си като имат надежден бенчмарк за представянето. Говорителят на Goldman Sachs и милиардерът Майк Новогратц обявиха партньорство с Блумбърг за стартирането на индекса Bloomberg Galaxy Crypto. Той ще проследява представянето на 10-те на ликвидни криптовалути.

“Това е още един допълнителен камък в основата, който в някой момент ще привлече пенсионни фондове, семейни офиси и правителствени фондове, които да участват в крипто-икономиката”, каза Новогратц за Business Insider.

Криптовалутата се търгуваше на нива на $9 300, преди служители на южнокорейската прокуратура да нахлуят в най-голяма криптоборса в Южна Корея UpBit в петък. UPbit е заподозряна в измама като се твърди, че продава на клиентите си, криптовалути, които всъщност не притежава.

По-рано днес от HSBC обявиха, че са извършили първата търговска финансова сделка използвайки блокчейн технология, което е важна стъпка към повишаването на ефективността и намаляване на грешките при финансирането на международната търговия.

Технически анализ

Биткойн не успя да се възползва от днешните положителни новини и продължи понижението си започнало в началото на месеца от нива малко под психологическите $10 000. Липсата на реакция на безспорно добрите новини от HSBC и Goldman, говори за слаба увереност на биковете на пазара.

В момента най-голямата криптовалута се разменя срещу $8 362 или с 3,69% спад за деня, и се е насочила към дъното от събота $8 204. Слизане под него ще открие пътя към нов около месечен минимум и дъното от средата на април $7 823.

В обратна посока, пробив над 100- и 200-дневните пълзяща средни ще насочи цената към върховете от началото на месеца в подножието на ключовите $10 000.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.