MetaQuotes пуснаха нови функции за MetaTrader 5

Какви са новите функции в MetaTrader 5?

От 26 октомври MetaQuotes пусна редица нови функции, за да подобрят Вашето търговско преживяване с MetaTrader 5. МТ5 е най-добрата платформа за търговия с множество активи в света, която дава на трейдърите достъп до хиляди финансови пазари, търговия с роботи, превъзходни графики, безплатни пазарни данни и други. А с тези нови функции трейдърите могат да очакват още по-добри резултати.

MT5 е наследник на изключително успешната и популярна търговска платформа, която също е продукт на MetaQuotes – MetaTrader 4. Сега нека да прегледаме 9те основни нови функции и инструменти, които MetaQuotes пуснаха за MetaTrader 5.

1. Отделни графики и търговски терминал в MetaTrader 5

Вече можете да отделяте графика на финансов инструмент от прозореца на търговския терминал в MetaTrader 5. Тази функция е удобна, когато използвате няколко монитора.

По този начин можете да поставите прозореца на основната платформа на един монитор, за да контролирате състоянието на сметката си и да преместите графиката си на втория екран и наблюдавате пазарната ситуация. За да отделите графика от терминала, деактивирайте опцията Docking в контекстното меню на MT5. След това преместете графиката на желания от Вас монитор.

Отделна лента с инструменти в отделна графика позволява прилагането на аналитични обекти и индикатори, без да се налага да превключвате между монитори. Използвайте контекстното меню на лентата с инструменти, за да управлявате набор от налични команди или да го скриете.

Нови функции в MetaTrader 5
Източник: MetaQuotes

2. Актуализирани вградени чатове в MetaTrader 5

MetaTrader 5 вече поддържа групови канали и диалози. Провеждайте частни дискусии с група хора в единна среда, без да превключвате между различни прозорци и създавайте канали според вашите интереси и езици. Общувайте с колеги и приятели в MQL5.community без да посещавате уебсайта.

Груповите разговори и каналите могат да бъдат публични или частни. Създателите им решават дали е възможно свободно присъединяване или само с покана. Можете също да зададете модератори на канали и чатове за допълнителен контрол на комуникацията в MT5.

Нови функции в MetaTrader 5
Източник: MetaQoutes

3. По-голяма точност на обема при търговия с криптовалути в MetaTrader 5

Минималният обем за търговски операции с криптовалути в MetaTrader 5 вече е 0.00000001 лота. Дълбочината на пазара, времето и продажбите, както и други елементи на интерфейса, вече имат възможност за показване на обеми с точност до 8 знака след десетичната запетая. Минималният обем и стъпката му за промяна зависят от настройките на финансовите инструменти от страна на брокера.

Нови функции в MetaTrader 5
Източник: MetaTrader 5

4. Раздел за статии в MetaTrader 5

Добавен е раздел за статии, публикувани ot MQL5.community, в лентата с инструменти. Над 600 подробни материала за развитието на стратегиите за търговия в MQL5 вече са налични директно в терминала. Освен това, всяка седмица има нови публикации.

Нови функции в MetaTrader 5
Източник: MetaQoutes

Това са основните функции, които добавиха от MetaQuotes към най-модерната си платформа за търговия – MetaTrader 5. Все пак, има и други допълнения като удължено удостоверяване чрез сертификати при работа под Wine, фиксирано показване на дълбочината на пазара, когато е ограничена до едно ниво, добавен е и бутон “Запази като изображение” в стандартната лента с инструменти.

Нови функции в MetaTrader 5
Източник: MetaQuotes

Има и още нововедения в MetaTrader 5 като например фиксирано прилагане на промяна на времето при импортиране на барове и тикове. По-рано тази промяна не беше приложима в някои случаи. Освен това, MT5 вече предлага фиксирано замразяване на терминала в случай на голямо количество новини от икономически календар.

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.