Защо да четете Форекс прогнози на банките?

Защо да четете Форекс прогнози на банките?

При наличието на толкова много онлайн Форекс прогнози от различни банки е трудно да разберем точно как работят те и което е по-важно как можем да използваме във нашата Форекс търговия.

Много трейдъри вероятно се питат на какво се базират актуалните Форекс прогнози на банките, носят ли те вътрешна информация и полезни технически и фундаментални анализи? Други пък се замислят дали зад тези прогнози за Форекс пазара не се крият злите намерения част от банките?

Форекс прогнози на банки и централните банки

Валутните пазари не се движат на случаен принцип. Зад всяко движение си има причина. Всяка развита нация има централна банка, която има основно задължение да осигури стабилност на валутата и да се увери че лихвените проценти са правилно определени.

Противно на това, което някои хора си мислят, централните банки искат да информират пазарите за своите намерения. Те правят това, за да гарантират, че цените остават стабилни и под контрол и да се избегнат големите ценови колебания.

Високо волатилната валута е лоша новина за местния бизнес, тъй като той внася и изнася стоки. Така че централните банки предоставят информация, за да помогнат на търговците да определят цената на валутата.

Огромно количество Форекс прогнози на различни банки изследват насоките за монетарната политика на централните банки, които дават повече яснота в коя посока ще се движат валутите. Например, на 8 март 2019 Barclays заявиха, че отварят къса позиция в EUR/USD, след миролюбивото послание на ЕЦБ от 7 март.

От британската банка заявиха: “нашата препоръка за къса позиция в EUR/USD е поради много фактори, които представляват почти пълен обрат на развитието на ситуацията. Това означава, че сделката на Barclays е в директен отговор на миролюбивата промяна в монетарната политика на Европейската централна банка.

Европейска централна банка

Различни източници на прогнози

Най-полезният аспект на търговските препоръки са колективните ресурси, които те носят. При непрекъснат поток от интерпретации на настроения и търговски препоръки от много различни източници имате много добра представа за това, какво мислят различните играчи и как правят поръчките си.

Особено интересно и даващо повече светлина е сравняването на противоположни мнения. Например, ако имате една препоръка за дълга позиция в USD/JPY и друга за къса позиция в същата валутна двойка, можете да разгледате детайлите и да видите мотивите зад тези Форекс прогнози.

Чий аргумент отразява най-добре фактите? И двете Форекс прогнози ли разглеждат едни и същи ключови моменти или някоя от препоръките е пристрастна и игнорира всички противоречиви данни? Може би искате да прочете препоръките на банките, за да видите дали не пропускате някои фундаментални данни във Вашия анализ? Понякога може да намерите фактор, който сте пренебрегнали.

Също така ще откриете, че можете да съберете достоверна информация, като прочетете различни източници. Ще срещнете множество фактори, някои от които не бихте обмисляли преди.

Някои Форекс прогнози са дадени след ключови решения и изявления на централни банкери. Търговските предложения може да Ви покажат тази промяна и така да развият пристрастия към дълги или къси позиции на даден пазар.

Банкови прогнози за Форекс пазара и ключови технически нива

Някои банкови прогнози за Форекс пазара излизат просто, защото цената се намира в близост до някоя важна точка на обръщане. Това може да е ключова седмична хоризонтална подкрепа или съпротива или ниво на Фибоначи. Често, като разгледате търговска препоръка, може да се подсетите, че цената е близо до ключова точка за пазара.

Тогава всяка значима фундаментална новина, която излезе, докато цената е около ключово ниво, ще Ви даде отлично ниво за поставяне на стоп лос поръчка.

Запомнянето на множество фактори, за няколко валути, може да бъде предизвикателство дори за най-опитните анализатори и трейдъри. Шансовете за пропускане на някои ключови данни ги има дори и при тях.

Вероятността да пропуснете някои ключови данни и настроения нараства, когато имате ограничен достъп до пазарите. Да кажем, например, че сте суинг трейдър и може да сте на пазара само в свободното си време, извън Вашата работа на пълно работно време. като четете банковите Форекс прогнози може да разберете за някои пропуски в познанията ви, които могат да са Ви полезни.

Форекс прогнози на банки около технически нива

Интересни ли са Форекс прогнозите на банките?

Винаги е интересно да се погледнат сделките и прогнозите на банките. На кои ценови нива влизат на пазара и къде са поставени техните стоп лос поръчки? Къде очакват да приберат печалбите си? В известен смисъл сделките на банките могат да са в противоречие с Вашето мнение. Може да имате дълга позиция в NZD/USD, а да прочетете Форекс прогноза на някоя за влизане в къса позиция.

Това определено би изострило Вашето наблюдение на пазара. Винаги е много удовлетворящо да видите препоръка за сделка и да знаете причината защо е грешна. Разглеждането на различни гледни точки може да Ви помогне много в изграждането Вашите собствени търговски планове. Освен това, може да стимулира и да Ви фокусира върху собствения Форекс анализ.

Една от причините, поради които някои хора искат да следват Форекс прогнози е, че вярват, че институцията, която е споделила препоръката е добре информирана. Именно това кара някои да се доверяват повече на институционалните прогнози, отколкото на собствения си Форекс анализ.

Можете би името на банката, която Ви препоръчва да влезете в дълга позиция в GBP/USD Ви звучи респектиращо? Анализаторите на тази банка едва ли грешат? Те в крайна сметка са сериозен авторитет.

Тези въпроси показват, че трейдъра, който си ги задава просто не е готов за Форекс търговията. Той не е сигурен в собствените си решения и се нуждае от някой друг, който да го убеди да търгува. Така че причините за неспазване на търговските препоръки включват личната отговорност / убеждение.

Скрити намерения и Форекс прогнози

Чували ли сте някога за “напомпване и изоставяне”? Това е добре известен пазарен феномен, при който хората говорят за актив просто, за да могат да го продадат с печалба. Кажете на света, че този инструмент е следващото голямо нещо, което трябва да се купи, изчакайте цената да се покачи (напомпване) и тогава го продайте и приберете печалбата (изоставяне).

Печалбата е световна истерия. Това се случва често. Някои банкови Форекс прогнози са просто използване на възможностите за бърза печалба. Не ставайте тяхна жертва. , избягвайте “вътрешната информация” или “задължителните за покупка” акции, за които никога не сте чували.

Известно е, че дори някои от най-уважаваните източници прибягват до тези трикове. Света на Форекс би бил по прозрачен за информирания трейдър, който знае, че фундамента зад една валута е монетарната политика на централната банка. Разбира се големите спекуланти, също не са за пренебрегване, но в повечето случаи те търгуват в посоката на монетарната политика на централната банка. Все пак, и тук има изключения, както при всяко правило.

Важно е да се пазите от Форекс прогнози и анализи, които съдържат думи като “вътрешна информация”, “специален” или “уникален”, които явно подтикват трейдърите към покупка на даден актив.

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.