Февруарска сезонна тенденция: Ще продължи ли възхода на AUD?

През януари австралийският долар успя да се възползва от широкоразпространената слабост на USD и спечели 3,19% или около 260 пипса. Ще продължи ли тази тенденция и през февруари?

От сезонна гледна точка втория месец в годината е най-силният за „озито“ през последните 10 години. AUD/USD е нараснала в 14 от последните 16 случая през февруари.

Друга добра новина за AUD биковете е, че двойката отстъпи леко в края на януари и първия ден на февруари, в което някои може да видят добра възможност за покупка.

Лошите новини обаче са, че февруари идва след 7-седмично рали, което изстреля AUD/USD от 0,75 до над 0,81 и опасенията от прекупено състояние са сериозни .

За тези, които са решили да купят сега, възходящият тренд може да продължи и през март и април, но май изглежда труден за „озито“ от доста години.

Дали февруари ще бъде добър за Биткойн?

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.