Най-добрите сезонни трендове: Февруари е топ месеца за петрола

Февруари е най-добрия календарен месец за петрола и е начало на възходящ тренд продължаващ до края на април.

През последните 15 години „черното злато“ е поевтиняло само два пъти през февруари. Средният ръст от 2000-та година насам е 5%, а за последните 10 години 4,1%.

Технически конфигурацията на петрола изглежда като консолидация. От началото на декември WTI е доста променлив като средната му стойност е $53,41, което е близко до сегашните нива. Долната част на диапазона е малко под $50, а горната дойде през първия търговски ден на новата годината и е $55,24.

Трябва да се отбележи бичата тенденция от все по-високи дъна изградена през последните два месеца. За да бъде потвърдена посоката нагоре трябва да видим затваряне над $54, а пробив на диапазона ще бъде силен сигнал.

Фундаменталната страна се свежда до ОПЕК. Досегашните признаци за спазване на квотите са положителни, но трябват само няколко пукнатини, за да бъде развалено споразумението и да изпрати цените на петрола рязко надолу. Трябва да следим и щатския долар. Тръмп се опитва да обезцени валутата си с коментари и това повишава цената на суровини деноминирани в USD като „черното злато“.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.