Етериум достигна нови върхове, Биткойн се върна над $16 000

Етериум достигна нови върхове, Биткойн се върна над $16 000
В петък дигиталната валута Етериум се покачи до рекордно високи стойности, докато Биткойн опитва да се възстанови от последното си пропадане.

В петък дигиталната валута Етериум се покачи до рекордно високи стойности, докато Биткойн опитва да се възстанови от последното си пропадане.

Етериум за кратко поскъпна с 9,6% до най-високата си стойност от $ 1,075.39, според CoinMarketCap. След това обаче дигиталната валута оряза печалбите си и се търгува около 2,5% надолу за деня на нива от $989,57. Тя има пазарна капитализация от около $98 милиарда, оставайки на трето място зад Ripple.

Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, скочи с повече от 11,5% в петък и се търгува на $16 385, според Coinbase. Това все още е 18% под рекордния връх достигнат в средата на декември.

Представянето на Етериум през последните 3 месеца:

източник: Coinmarketcap.com

Етериум поскъпна с повече от 30% само през януари. Във вторник съоснователят на цифровата валута Виталик Бутерин обяви в блога си началото на две програми за подобряване на способността на мрежата на Етериум да обработва повече транзакции. Размерът на отпуснатите средства може да варира от $50 000 до $1 милион, се казва в публикацията.

„Мисля, че има все по-голяма вероятност да се осъществят и затова виждате увеличението на цените“, каза Бенджамин Робъртс, съосновател и изпълнителен директор на Citizen Hex, фокусиран върху Етериум канадски проект.

„Стойността на която и да е от тези криптовалути е много, много корелирана с полезността и. Спекулантите ще я купят и хората ще я задържат само ако могат да я използват“, заяви Робъртс. „Мисля, че хората чак сега започват да се събуждат и да осъзнават разликите.“

Рипъл

По-малките, по-малко известни цифрови валути, като Рипъл, влязоха в светлината на прожекторите през последните няколко седмици, тъй като драматично увеличиха стойността си. Други пък се присъединиха към редиците на 10-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация.

Днес Рипъл или XRP, се търгува с понижение от около 9,5% или за $3,06 и с пазарна капитализация от почти $119 милиона, след като достигна нов максимум от $3,84 в четвъртък. Криптовалутата поскъпна с повече от 35% през януари.

Три от топ пет компании за трансфер на пари по света ще въведат Ripple в своите платежни системи тази година, заявиха от компанията в четвъртък чрез Туитър. Именно този туит предизвика ралито на криптовалутата, въпреки че точните партньори не бяха съобщени.

„Мисля, че пазарите вероятно скоро ще преместят своята деноминация обратно към по-големите, по-ликвидни и по-надеждни активи като Биткойн, увеличавайки цената им, което ще доведе до сериозен спад някои по-малки активи, докато големите притежатели излизат на тънко търгуваните пазари “, каза Алекс Сънърборг, основател партньор на фонда за криптовалути Тетрас Капитал.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.