Ще бъде ли засегнат Етериум от регулаторите?

Етериум може да бъде сериозно засегнат ако бъде обявен за ценни книжа
Биткойн до голяма степен избегна правителствения контрол, след като бе обявен за суровина, но регулаторите проверяват дали други широко търгувани криптовалути трябва да бъдат регулирани като ценни книжа

Ще бъде ли засегнат Етериум от правителствен контрол?

Биткойн до голяма степен избегна правителствения контрол, след като бе обявен за суровина, но регулаторите проверяват дали други широко търгувани криптовалути трябва да бъдат регулирани като ценни книжа, според хора, запознати с въпроса.

Проучването, което е фокусирано върху Етериум, показва значителната заплаха за виртуалните валути, които досега не са били въвлечени в регулаторните мерки срещу потенциални измами на пазара на активи.

Досега регулаторите не бяха обмисляли дали правилата, предназначени за акции, трябва да се прилагат за виртуални валути като Етериум, втората най-ценна криптовалута в света след Биткойн с пазарна капитализация от $44 милиарда.

Анализът на федералните регулатори на ценни книжа и суровини се отнася до това дали създателите на виртуални валути, различни от Биткойн, упражняват значително влияние върху тяхната стойност, по същия начин цената на една акция зависи от нейните мениджъри и тяхната стратегия, изпълнение и инвестиции.

Комисията за търговия с фючърси на суровини (CFTC) смята, че Биткойн е нещо като суровина, което означава, че не подлежи на законите за защита на инвеститорите, прилагани от Комисията.

Някои регулатори смятат, че Eтериум е в “сивата зона”, но мислят, че неговото създаване през 2014 вероятно е незаконна продажба на ценни книжа. Поддръжниците на Силициевата долина, като фирмата за рисков капитал Andressen Horowitz, не са съгласни, тъй като никой конкретен човек или обект не е отговорен за повишаване на неговата стойност.

Цени книжа ли е Етериум?

Според американското законодателство компаниите, които издават акции или облигации, трябва или да регистрират сделката при SEC и да дадат на инвеститорите подробна информация или да ограничат продажбата до опитни институции и богатите. Създателите на Етер не са регистрирали продажбата през 2014 и са продавали монети на всеки, който желае да купи.

Всяко решение от страна на регулаторите, че Етериум е ценни книжа, може да предизвика вълна от продажби и смущения на големи места за търговия като Coinbase, които позволяват на инвеститорите да го купуват и продават.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.