Дневен анализ за 30 април: AUD и NZD изостанаха в Азия

Днес в Азия, Форекс пазарът бе тиха афера на фона на слабата търговия, тъй като пазарите в Китай и Япония излязоха във ваканция за своите официални празници.

Днес в Азия, Форекс пазарът бе тиха афера на фона на слабата търговия, тъй като пазарите в Китай и Япония излязоха във ваканция за своите официални празници.

Въпреки празника, Китайската федерация по логистика и покупки (CFLP) публикува оптимистични производствени и непроизводствени PMI индекси за Китай. Но по-добрите данни от поднебесната империя не успяха да подкрепят AUD и NZD, тъй като те бяха засегнати от по-ниските цени на петрола и златото. “Лунито” също последва надолу своите, свързани с цените на суровините, колеги.

Останалите основни валутни двойки, се търгуваха в тесни диапазони през първата сесия за седмицата, най-вече поради консолидацията на USD, тъй като инвеститорите се приготвят за срещата на ФЕД и доклада за пазара на труда в САЩ, в следващите дни.

Икономически календар

Основните събития днес ще бъдат свързани с инфлацията. Първо, в 15:00 ще излезе предварителният индекс на потребителските цени в Германия за април. А малко по-късно ще бъде публикуван базовият показател за личните потребителски разходи в САЩ през март, който е предпочитаната от ФЕД мярка за инфлация.

Икономическият календар за 30 април-4 май. Какво да очакваме?

Технически анализ

EUR/USD

След като падна до 1,2055 в петък, EUR/USD успя да отскочи и понастоящем се търгува на 1,2136(+0,08%). Най-близката преграда пред възстановяването е зоната 1,2154/62, формирана от предишно дъно и 100-часовата средна. Пробив над нея ще насочи цената към 1,2200. В обратна посока, слизане под 1,2100 ще означава тест на тримесечния минимум достигнат в петък.

GBP/USD

Стърлингът се търгуваше спокойно по време на азиатската сесия, след срива от петък, до почти двумесечно дъно 1,3745. Спад под тези нива ще отвори вратите към дъното от 1 март 1,3710, а пробив под него ще завърши конфигурация двоен връх на дневна графика. Първата пречка пред възстановяването на GBP/USD е района около фигурата 1,3800, последван от 50-часовата средна 1,3858.

USD/JPY

JPY започна слабо седмицата на фона на затворените пазари в Япония и USD/JPY се разменя на нива от 109,22(+0,19%) като първоначалната цел на двойката е зоната 109,43/50(пиковете от миналата седмица и почти тримесечни върхове). Пробив над нея ще постави на дневен ред психологическите 110,00. Двойката може да очаква подкрепа от зоната около 109,00, където се намира и възходящата тренд линия на часова графика(109,06). Спад под тези нива ще открие пътя към дъното 108,50 и 200-часовата средна 108,38.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.