Дясната ръка на Уорън Бъфет: Биткойн е пагубна отрова

diasnata-raka-na-warren-buffet-bitccoin-e-pagubna-otrova
Милиардерът Чарлз Мънгър, който се смятан за дясна ръка на един от най-известните инвеститори в света Уорън Бъфет, не се изказа никак ласкаво за Биткойн.

Милиардерът Чарлз Мънгър, който се смятан за дясна ръка на един от най-известните инвеститори в света Уорън Бъфет, не се изказа никак ласкаво за Биткойн.

Мънгър заяви, че се противопоставя на Биткойн и няма да има нищо общо с дигиталната валута.

„Никога не съм мислил и за секунда да имам нещо общо с нея. Аз бях отвратен още от момента, в който се надигна“, каза Мънгър в сряда на годишната среща за Daily Journal Corp в Лос Анджелис. „Това е просто отвратително, Биткойн е пагубна отрова.“

Мънгър каза, че китайското правителство, което „полага усилия“, е право, докато правителството на САЩ, което е по-лековато настроено към Биткойн, греши.

През нощта излезе още една неприятна новина за Биткойн. Най-голямата австралийска банка CBA забрани на клиентите си да купуват Биткойн с кредитни карти като каза, че такива покупки повече „не са подходящи“. Банката започна да изпраща съобщения на засегнатите клиенти. По-рано и други банки от различни държави предприеха подобни действия след повече от 50% спад на стойността на най-голямата криптовалута.

Забраните идват поради загриженост, че по-нататъшно рязко понижение на цената на Биткойн може да остави някои клиенти с големи дългове, което създава допълнителен риск за банките.

Технически анализ

Въпреки негативните новини, цените на Биткойн продължават възстановяването си и в момента най-скъпата криптовалута се търгува на нива от $9 820 или с 3,85% ръст за деня. Първата ключова преграда пред покачването са психологическите $10 000. Стабилен пробив над тези нива може да върне увереността на биковете. Следващото по-важно ниво дъното от декември $10 700, последвано от 100-дневната пълзяща средна $11 735. Пробив над нея може да означава възобновяване на възходящия тренд.

В обратна посока, Биткойн може да получи подкрепа от минимума от средата на януари $9 231 и 200-дневната средна $8 171. Слизане под нея ще означава, че мечките си връщат контрола над цените.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.