Дали криптовалутите ще поставят Форекс брокерите в черния списък на Гугъл?

Криптовалути

Решението на Форекс брокерите да се впуснат в нерегламентирания крипто-свят може да се обърне срещу тях за дълъг период от време, пише Forex Magnates.

Официалното съобщение на Google от миналата седмица, че се готви да забрани рекламата на Форекс и ДЗР заедно с ICO, беше голяма изненада за индустрията. Възходът на първичното предлагане на монети(ICO) бе феномен, наблюдаван от много хора през последните няколко тримесечия.  Колкото по-популярни ставаха криптовалутите, толкова по-кухи проекти търсеха финансиране, което в крайна сметка оправдава спирането на всичко. Няма изненада тук.

След като бинарните опции престанаха да бъдат най-горещите за бизнес филиалите, те започнаха да преминават към криптовалутите. Най-търсеният термин в Гугъл, свързан с финансите през втората половина на 2017, е Биткойн. Лудостта обзе CNBC и Bloomberg през четвъртото тримесечие на годината, а личности от индустрията се появяваха наляво и надясно.

Работата на маркетинговите партньори е да идентифицират такива тенденции и да преобразуват трафика към Форекс брокерите. И четвъртото тримесечие на годината беше страхотно за трафик за всички филиали, които преминаха към крипто. Беше ужасно за брокерите – те бяха унищожени от едностранен пазар, което бе не виждано в тази индустрия, а филиалите празнуваха, когато им се плащаше за трафик.

Брокерите получават нови клиенти, но не правят никакви пари от тях. Стигна се до момент, когато филиалите вече не бяха добре дошли да изпращат крипто трафик на брокерите. Това, разбира се, се промени, когато цените промениха посоката си и започнаха да изтощават “Ходлърите”. Брокерите бяха щастливи, предложенията за търговия с криптовалута бяха възобновени, а крипто-трафикът отново беше добре дошъл.

Гугъл реагира

Спомням си, че започнах да гледам видеоклип в YouTube, който започна с реклама от DASH. Тогава си помислих, че това е краят на всичко това, сподели Виктор Головтченко от Finance Magnates. Знаете, добър продукт, не се нуждае от реклама, за да бъде успешен, нали?

Е, за съжаление за брокерите и крипто-индустрията, най-агресивните играчи на пазара, които искат да направят бърз долар, привлякоха вниманието на регулаторите. Феноменът “криптовалути” започна се свързва с думи като “измама”, “Понци схема” и моя личен фаворит “pump and dump”.

Не можете да очаквате, че SEC(Комисията по ценните книжа в САЩ) да стои настрани, когато откриете тактиката “pump and dump” и се похвалите с нея.

Свързани ли е забраната с регулаторите?

И Гугъл , и Фейсбук реагираха на решението на SEC да завърти ключа по отношение на криптовалутите и ако бъдем честни, те просто нямаха друг избор. А както беше съобщено от Financial Times , европейските регулатори обмислят  данък за компаниите, които работят в тази сфера.

Не би било учудващо, ако при одобряването на посредниците за реклама, Гугъл постави условие, гарантиращо, че компанията не осигурява търговия с криптовалута. Най-малкото, ако доминиращата търсачка в света го поиска, със сигурност ще знаем, че забраната наистина е огромен обрат за индустрията, в резултат на решението да се предложат ДЗР на криптовалути.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.