Цената на златото продължава корекцията си надолу

Цената на златото продължава корекцията си надолу
По време на европейската сесия, цената на златото продължи да отстъпва, удължавайки загубите си от понеделник, тъй като риск апетитът на инвеститорите се завърна.

По време на европейската сесия, цената на златото продължи да отстъпва, удължавайки загубите си от понеделник, тъй като риск апетитът на инвеститорите се завърна.

Тази скорошна промяна в пазарните настроения може да се дължи на два фактора: липсата на ескалация на кризата около Северна Корея и фактът, че ураганът Ирма бе по-малко суров от очакванията, поне за момента. На кратко, някои рискове, които инвеститорите предвиждаха, всъщност не се материализираха. Ето защо, ние виждаме възможност сегашните ценови движения да продължат още известно време. Златото и другите активи убежища ще продължат да отстъпват, докато по-рисковите активи като акциите ще продължат възстановяването си.

Ако погледнем напред, въпреки че пазарните движения подсказват, че геополитическите рискове се разсейват, трябва да бъдем внимателни. Всичко, което е нужно „да развали партито“, ще бъде още един непредвиден ракетен тест от страна на Северна Корея, с който напрежението ще ескалира отново. Нещо, което не е невероятно, тъй като Северна Корея предупреди САЩ, че ще изпита „голяма болка“, каквато никога не са преживявали. Причината за тази заплаха бяха усилията на САЩ за нови санкции от страна на ООН за режима в Пхенян.

 

Технически анализ

В понеделник, златото отвори с гап надолу и във вторник продължи да се търгува на юг като се потопи под подкрепата(вече съпротива) $1325. Като вземем предвид ценовата структура на 4-часова графика, по-високите върхове и дъна над възходящата тренд линия прекарана от дъното от 10 юли остават. Ние вярваме, че краткосрочните перспективи са все още положителни. Засега обаче смятаме, че последното отстъпление ще продължи, може би до тест на подкрепата $1315 или спомената по-горе тренд линия. Краткосрочните ни осцилатори подкрепят възможността корекцията да продължи още. RSI се насочи надолу и сега изглежда готов да спори с нивото 30, докато MACD остава под нулевата и сигналната си линии, и продължава надолу.

Ако се качим на дневна графика ще видим, че зоната около $1300 играе ролята на горна граница на широкия диапазон, в който ценният метал се търгува след 31 януари. Долна граница е територията около $1200. Пробив над $1300 ще направи краткосрочните перспективи положителни, които ще бъдат потвърдени от последващо рали. Ако настоящия спад остане в границите над $1200, ще бъде разглеждан като корекция.

 

Анализът е изготвен от екипът нa IronFX.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.