Може ли да видим цена на Биткойн от $4000?

Докъде може да стигне падащата цена на Биткойн?
В сряда показателят измерващ силата на 10-те най-ликвидни криптовалути падна до най-ниските си нива за годината.

Докъде може да стигне падащата цена на Биткойн?

Техническите анализатори на криптовалути предупреждават да не се купува при падащата цена на Биткойн, върепки разпродажбата, която свали най-голямата криптовалута близо до 6000 долара, съобщава Bloomberg. Криптовалутите загубиха почти 600 милиарда долара от пазарната си капитализация от нивата през януари, отбелязват анализаторите. В момента общата стойност на пазара на дигитални валути е около 228 миларда.

В сряда показателят измерващ силата на 10-те най-ликвидни криптовалути падна до най-ниските си нива за годината. Това предизвика поредица от технически анализи. Волатилната цена на Биткойн също привлече мечките. Въпреки че настроенията около най-голямата криптовалута изглеждаха малко по-положителни от края на юни, цената на Биткойн падна под 50-дневната пълзяща среда.

Опита за отскок в четвъртък не бе достатъчен и Биткойн не успя да пробие нагоре, въпреки добрите новини напоследък. Дори и информациите за по-голям интерес от Уол Стрийт и предоставянето на повече услуги за търговия с криптовалути не успяха да тласнат Биткойн с повече от 3% нагоре за деня.

цена на Биткойн
Източник: Bloomberg

Мнения за цената на Биткойн

“Днес видяхме отскок, но аз очаквам следващото ниво на подкрепа около 6100 долара да не издържи”, заяви техническия анализатор на FundStrat Global Advisor, Ню Йорк в интервю. “Много е рано да се каже, че трябва да се отварят дълги позиции. Първо трябва да видим стабилизиране”.

Анализаторът на Bloomberg Майк МакГлоун сподели, че цената на Биткойн може да отслабне още, до средните стойности от 2017 година. “Биткойн е в дупка, след като бе напомпан на фона на информацията за потенциален борсово търгуван фонд в САЩ”, каза МакГлоун в интервю. “Може да не се понижи, докато не се върне на силната подкрепа от миналата година близо до $ 4,000.”

Той нарече тази година време за корекция, на фона на това, което се случи през предходните няколко години.

Само преди около две седмици колебливата цена на Биткойн проби 8000 долара за първи път от два месеца. Това вероятно показваше нарастващ институционален интерес към дигиталните валути.

Скорошните информации от САЩ за потенциално одобрение на борсово търгуван фонд базиран на криптовалути помогнаха за засилване на търсенето. Освен това, коментарите на изпълнителния директор на BlackRock Лари Финк малко преди това, че най-голямата инвестиционна фирма в света поглежда към криптовалутите също засилиха оптимизма.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.