Бутерин: “Криптовалутите може да паднат близо до нула по всяко време”

В събота създателят на на втората най-голяма криптовалута по-пазарна капитализация – Етериум написа странно съобщение в Туитър.

24-годишният програмист Виталик Бутерин, също и създател на Етериум написа в Туитър, че криптовалутите са все още нов хипер-волатилен клас активи и стойността има може да падне до нула по всяко време.

Според него в дигитални валути не трябва да се влагат повече средство, отколкото може да си позволим да загубим.

“Ако се опитвате да разберете къде да съхранявате спестяванията си от живота си, традиционните активи все още са вашият най-сигурен залог”, завърши Бутерин.

Това е доста странно послание, но съдържа някои мъдри думи като “не влагайте повече пари, отколкото можете да си позволите да загубите”.

Отговорите на тиутът му бяха доста смесени като някои потребители отговарят на г-н Бутерин, че “всява ненужна паника” и поставят под съмнение, че наистина се страхува от срив на цените на криптовалутите.

Това съобщение не успя да повлияе на цените на дигиталните валути. Като цяло криптопазарът продължава отскока си и в момента Биткойн се търгува на нива от $10 900, а Етериум и Лайткойн съответно на $941 и $222.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.