BofAML: В момента се правят най-много инвестиции в Биткойн

BofAML: В момента се правят най-много инвестиции в Биткойн
Инвеститорите, който в момента прогнозират, че цената на биткойн ще расте, не са сами. Все повече и повече трейдъри насочват вниманието си към криптовалутата.

Инвеститорите, който в момента прогнозират, че цената на биткойн ще расте, не са сами. Все повече и повече трейдъри насочват вниманието си към криптовалутата.

Проучване на Bank of America Merril Lynch показва, че през септември  се правят най-много инвестиции в биткойн. От началото на годината цената на дигиталната валута се покачила с 344%, а от началото на семтември бележи ръст от близо 1000 долара.

Провеждащите изледването посочват, че досега най-много сделки са били насочени към индекса Nasdaq , което се дължи на голямото доверие към компаниите влючени в него. Цената на индекса се покачи с около 20% от началото на годината.

Като трети най-чест избор на инвеститорите от Bank of America Merril Lynch поставят покупката на щатски долар.

Доларовият индекс, който показва силата на щатската валута срещу кошница от други валути, бележи спад от 10% от началото на годината.

Портфолио мениджърите от своя страна все повече губят интерес към американските акции и насочват вниманието си към развиващите се пазари. Главна причина за това според Bank of America Merril Lynch е отслабващия щатски долар.

Мениджърите държат около 4.8% под формата на кеш, което e сравнително високо ниво. Според FMS (Fund Manager Survey) ниво над 4.5% дава сигнал, че покупката на акции е все още много вероятен сценарий. Друг индикатор на Bank of America Merril Lynch, който изследва  „бичите“ и „мечи“ настроения на инвеститорите е т.нар. BOFAML’s Bull and Bear indicator. Стойности му варират в интервала 0 – 10 като 10 индикира възможно най-бичи настроения. За момента стойността му е 7.0, като теоретично се счита, че при достигане на 8.0 започват да се задействат сигнали за продажба.

След няколко седмици на сътресения на финансовите пазари повлияни от напрежението между САЩ и Северна Корея, портфолио мениджърите посочват, че най-големимя виновник за потенциални шокове отново ще е горепосочената комунистическа държава, като под внимание ще се взема и всяко едно решение на ФЕД и ЕЦБ.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.