BofA Merrill: Сезонните трендове за април са DXY надолу и петрол нагоре

 

Техническите анализатори на Bank of America Merrill Lynch отбелязват, че април донася мечешка атмосфера около американския долар.

„През април, DXY поевтиня в 9 от последните 11 години със средно 1.51%. След като еврото започна да се търгува през 1999 година, DXY падна 12 от 18 пъти със средно 0.75%. Тридесетгодишната тенденция е също надолу през април“, заявяват от банката.

В допълнение, от BofAML отбелязват, че според вълновия анализ на Елиът, цената на DXY се намира във вълна „с“ от корекция и този модел предполага, че DXY ще достигне поне 97.50.

Като се върнем обратно към сезонните фактори ще видим, че април е положителен за петрола, споделят от BofAML.

„Цената на петрола тип WTI се е повишила 9 пъти в последните 11 години през април със средно 6.64%. След навлизането на еврото връзката не е толкова силна. DXY е поевтинял 12 от 18 пъти, докато WTI е поскъпнал 12 от 18 пъти със съответно -0.75% и 3.85%.“

От BofAML взимат предвид също, че MACD на петрола се насочил в бича посока и подкрепата издържа, което може да сигнализира завръщане над $50.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.