Bitcoin вече засенчва най-големите балони в историята

btc-balloon-copy

Ако Биткойн наистина е криптобалон, той вече е много по-голям от NASDAQ в края на 90те, Dow Jones през 20те и среброто в края на 70те на миналия век.

Birinyi Associates изследва Биткойн срещу 10те най-големи финансови балони. Дигиталната валута показа качества на балон през тази седмица като се покачи над $11 000, преди да се върне обратно под $9000 в четвъртък вечерта. Той започна ноември на нива от $6500.

Биткойн корекцията се задълбочава, цената падна под $9000.

От десетте събития, които Birinyi изследва, Биткойн се нарежда на трето място, изоставайки само зад френската финансова схема през 18 век известна като балона Мисисипи и еднодневния скок с 31% на Qualcomm през декември 1999. Според Birinyi Associates е имало анализатори, които са си поставяли цели от $1000 за акция на Qualcomm.

„Смея да мисля, че го има“, заяви гуруто на стоковите пазари Ласло Бирини относно потенциала за Биткойн балон. „Съвсем честно казано, ние сме го търгували малко. Нямам нищо против да го търгувам, но нямам смелост да инвестирам в него… Не бих искал да се върна вкъщи с много Биткойни.“

Но Бирини, добре познат с прогнозите си за стоковата борса заяви, че стоковия пазар не е в балон, когато Dow скочи повече от 300 пункта в четвъртък. „Вижте стоковия пазар. Аз виждам добре премерени, последователни печалби, повечето от които са рационални, някои от тях не са, но повечето ги разбирате“, добави той.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.