Биткойн се понижи след пускането на фючърсите на CME

CFTC

Чакането приключи, фючърсните контракти върху Биткойн на най-голямата борса за търговия с  деривати в света CME са вече факт.

Референтния курс на Биткойн (BRR) се търгува на $19,448.28. Индексът е формиран от курсовете на  няколко Биткойн борси и търговски платформи, включително Bitstamp, GDAX, itBit и Kraken.

Патрик Томпсън, който пише за CoinTelegraph, отбелязва: “Първите договори CBOE ще изтекат на 17 януари 2018, а първите контракти на CME Group на 26 януари 2018. Тъй като търговията с Биткойн фючърси никога не е съществувала преди, това безпрецедентно събитие може да окаже значително влияние върху икономиката на Биткойн.”

Първоначалното ценово действие, наблюдавано при Биткойн навсякъде, показва, че късите позиции бележат ранен ръст, тъй като цената се опитва да пробие под $ 19k в някои от централизираните борси като Bittrex. Съществуват опасения, че можем да сме в разгара на „купи на слуха, продай новината“. Тъй като пазарните участници бяха стимулирани да повишат цените на криптовалутата в очакване стартирането на фючърсите върху Биткойн, както в CBOE, така и в CME, само за да продадат, когато действителното събитие е потвърдено.

Биткойн достигна нови рекордни нива от над $ 19600 на базираната в Люксембург Bitstamp борса в неделя и над $20 000 на някои други борси. Най-голямата криптовалута в света, падна с почти $ 2000 и се понижи до $ 17 850 преди да възстанови повече от една четвърт от спада си и понастоящем се търгува за $18 800, почти без промяна за деня.

Биткойн продължава спиращото дъха рали вече над $20 000.

Биткойн удари най-висока стойност за всички времена на фона на новината, че CME Group стартира фючърсите върху дигиталната валута, но последва рязко обръщане, спад от 6% на фючърсния договор в рамките на първия половин час след откриването му.

Шест основни притеснения относно Биткойн фючърсите на CME.

Към момента, XBT на Cboe се търгува с ръст от 6% на $19 230, въпреки че достигна $20 500 преди това. Междувременно, фючърсите на CME изтичащи през първите месеци отвориха на $20 650 и понастоящем се търгуват на нива от $19 290.

Пазарната капитализация на Биткойн е $319.65 милиарда, почти 55% от общата пазарна капитализация на криптовалутите, която е на $584.57 млрд.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.