Биткойн се изстреля над $7000 за първи път

Биткойн се изстреля над $7000 за първи път
В четвъртък криптовалутата се изстреля над $7000 за първи път в историята си, след повече от седемкратно увеличение на стойността от началото на годината.

В четвъртък криптовалутата се изстреля над $7000 за първи път в историята си, след повече от седемкратно увеличение на стойността от началото на годината.

Биткойн отбеляза невиждани печалби през последните месеци и удвои стойността си за последните 7 седмици. Днес дигиталната валута достигна нов исторически връх от $7354, според базираната в Люксембург платформа Bitstamp.

Последното рали е продиктувано от новините по-рано тази седмица, че най-голямата борса за търговия с деривати CME Group е готова да пусне фючърси върху Биткойн.

Ценовото движение покачи общата стойност на Биткойн или т.нар. пазарен дял, цената умножена по броя Биткойни в обръщение до над $117 милиарда, според специализираният сайт Coinmarketcap.

Общата стойност на всички криптовалути достигна нов връх и вече е над $190 милиарда, заявяват от уебсайта.

По-рано днес главния икономически съветник в Allianz Мохамед Ел-Ериан пък заяви, че въпреки големият интерес, който е привлякъл Биткойн не е достигнал стабилността, която трябва да притежава една валута.

„Една валута служи като предсказуем запас от стойност и като средство за обмен, което е сравнително стабилно по отношение на стойността. Биткойн все още не е такова. Той все още се опитва да намери стабилност, така че е повече суровина, отколкото валута“, сподели Ел-Ериан пред CNBC по време на азиатския форум на Барклис в Сингапур.

Миналия месец той заяви, че стойността на Биткойн трябва да е под половината на тогавашните $4000. След това обаче дигиталната валута надхвърли $7000, което представлява рали от над 600%.

Криптовалутите като цяло получават все по-голямо внимание от правителствата и големи организации като най-много дебати от анализатори и регулатор се наблюдават около Биткойн.

Австралия също въвежда регулации за Биткойн.

„Основното ми притеснение в дългосрочен план е дали предположенията в ценообразуването са в съответствие с реалността? Това е въпросът, който инвеститорите трябва да попитат преди да притежават Биткойни повече от няколко месеца“, добави Ел-Ериан.

Към момента Биткойн се търгува на нива от $7102, с ръст от над $350 или повече от 5.3%.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.