Биткойн с ново 7-седмично дъно, приближава $7 000

Биткойн и целия криптопазар с двуцифрен ръст.

В понеделник най-голямата криптовалута Биткойн падна до нова най-ниска стойност $7 142 от 12 април насам и така приближава следващата кръгла подкрепа от $7 000.

Понастоящем Биткойн се разменя срещу $7 258 или с 1,11% спад за деня. Така криптодоминантът оформя трети ден на червено от последните 4. Но лошите новини не спират до тук. Обемът продължава низходящия си тренд и падна до 500 за първи път от началото на ноември насам(измерен със средния истински диапазон ATR).

На фона на липсата на сериозен интерес от купувачите трудно ще бъдат преобърнати мечите настроения и ще бъде изградена устойчива възходяща тенденция.

При слизане под $7 000, единствената по-сериозна подкрепа преди почти 4-месечните дъна около $6 500 ще е възходящата тренд линия, начертана по дъната от началото на февруари и началото на април, която в момента се намира около $6 850.

Във възходяща посока, най-близката преграда пред възстановяването е зоната под кръглите $8 000 – $7 823/$7 925, която е формирана от дъната от средата на април и май. Стабилен пробив над тези нива ще насочи цената към следващата зона на съпротива $8 652-$8 716(върха от 21 май и 100-дневната пълзяща средна).

Чак пробив над 100-дневната средна може да отслаби натиска на продавачите и даде нов импулс на биковете.

Втората най-голяма криптовалута по пазарна капитализация – Етериум също продължава спада си и дори за момент се потопи под психологическата зона на подкрепа около $500.

About Борис Петров 2824 Articles
Казвам се Борис Петров, от София и съм собственик, и създател на сайта FXTrading.bg. Автор съм няколко стратегии за търговия на валутния пазар и редица публикации в сферата на техническия и фундаментален анализ. Сайтът е насочен към всеки с подчертан интерес към финансовите пазари като може да е от полза, както на начинаещите, така и на вече напреднали трейдъри и инвеститори.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.