Биткойн с двумесечен връх над $ 8000

Биткойн се търгува над 8000 долара за първи път от 22 май.

Биткойн се търгува над 8000 долара за първи път от 23 май.

Във вторник най-известната криптовалута в света – Биткойн, проби 8000 долара за първи път от два месеца. Това вероятно показва нарастващ институционален интерес към дигиталните валути.

Скорошните информации от САЩ за потенциално одобрение на борсово търгуван фонд базиран на криптовалути помогнаха за засилване на търсенето. Освен това, коментарите на изпълнителния директор на BlackRock Лари Финк от миналата седмица, че най-голямата инвестиционна фирма в света поглежда към криптовалутите също засилиха оптимизма.

Цените на другите криптовалути също се увеличиха, но повечето остават по-ниски от преди седмица, според Coinmarketcap.com. За разлика от големия си събрат, останалите дигитални монети не успяват да отбележат стабилен ръст. Това показва обратна корелация между Биткойн и останалата част от криптопазара, за разлика от традиционната за пазара на криптовалути положителна корелация.

Какви са изводите от това? Този възход на Биткойн може да се окаже сериозен, тъй като това не е емоционален пазар, който просто купува всичко. А по-скоро пазар, който знае какво купува и отказва останалото. От друга страна, обаче това показва, че интереса към криптопазара като цяло остава нестабилен.

Търгувай ДЗР върху криптовалути с Адмирал Маркетс

Търгувайте Дoговори за разлика върху Биткойн и най-големите криптовалути с брокер номер 1 в Германия за 2018 година.

Технически анализ на Биткойн

Биткойн достигна 8150 долара, което е най-високата му стойност от 22 май насам. Следващата цел пред цената на най-голямата криптовалута са върховете от 21 и 14 май, съответно 8555 и 8843 долара. Пробив над тези нива ще даде възможност на биковете да погледнат над 9000 долара. Защо не дори към 4-месечния връх от началото на май, който е малко под психологическите 10 000 долара.

От друга страна, спад под 7700 долара ще върне цената на Биткойн обратно под пробитата тренд линия и може да доведе до разочарование. То пък може да даде повече увереност на продавачите, които да насочат цената към 6800 долара и 8-месечните дъна от края на миналия и началото на този месец – 6045 и 5630 долара.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5

След като достигна връх от близо 20 000 долара през декември, Биткойн загуби повече от половината от стойността си през 2018 година. Този спад се дължеше на по-слабия интерес от страна на институциите и инвеститорите на дребно.

About Борис Петров 2824 Articles
Казвам се Борис Петров, от София и съм собственик, и създател на сайта FXTrading.bg. Автор съм няколко стратегии за търговия на валутния пазар и редица публикации в сферата на техническия и фундаментален анализ. Сайтът е насочен към всеки с подчертан интерес към финансовите пазари като може да е от полза, както на начинаещите, така и на вече напреднали трейдъри и инвеститори.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.