Биткойн продължава спиращото дъха рали вече над $20 000

maxresdefault

Биткойн скочи до нов връх в неделя, надскачайки нивото от 20 000 долара, въпреки опасенията за балон и въпросите относно реалната стойност на криптовалутата.

Биткойн, който се търгува 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, се покачи до $ 20,029 на китайската борса OKCoin, най-високо ниво в деветгодишната му история. Трябва да се каже, че често се наблюдават значителни разлики в цените на различните борси, но повечето от тях показаха, че криптовалутата е доста над прага от $19 000 и флиртува с нивата около $20 000.

Биткойн с нов рекорд докато предупрежденията нарастват.

По текущи цени Биткойн има обща пазарна капитализация от около 330 милиарда долара.

Инвеститорите в най-голямата криптовалута очакват фючърсните обеми да се оживят, когато CME Group, най-голямата борса за търговия с деривати в света, стартира свои собствени контракти за залог върху Биткойн по-късно в неделя.

Второто лансиране на фючърси в САЩ се смята за още една стъпка към големите институционални инвеститори, които да затоплят отношението си към волатилния актив, който доскоро беше достъпен само чрез до голяма степен нерегулирани борси.

Шест основни притеснения относно Биткойн фючърсите на CME.

Миналата седмица базираната в Чикаго CBOE Global Markets беше първата, която започна да търгува с фючърси на криптираната валута.

Седем неща, които трябва да знаем за фючърсите върху Биткойн.

Биткойн, който започна 2017 година на около $1000, достигна почти 2000% увеличение досега през тази година, което накара анализаторите да предупреждават за нарастващ балон.

Освен Биктойн, има много други по-малко известни алтернативни цифрови валути, които се радват на забележителен ръст на цените досега тази година, като Ethereum, Litecoin, Ripple, NEM, DASH и IOTA.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.