Биткойн падна до 3-седмично дъно след нахлуване в най-голямата борса в Южна Корея

Днес южнокорейски прокурори са нахлули в офисите на Upbit, една от най-големите борси за търговия на криптовалути в света и най-голямата в Южна Корея.

Днес южнокорейски прокурори са нахлули в офисите на Upbit, една от най-големите борси за търговия на криптовалути в света и най-голямата в Южна Корея.

Според CoinDesk Корея, следователи от прокуратурата на южния район в Сеул, столицата на страната, са претърсили централата на борсата в района Гангнам-Гу.

UPbit е заподозряна в измама като се твърди, че продава на клиентите си, криптовалути, които всъщност не притежава, според доклада. “Ние си осигурихме твърди дискове и счетоводни книги чрез конфискация. Очаква се анализът да отнеме дни”, заяви прокуратурата.

Попитан за коментар от CoinDesk Корея, представител на UPbit заяви: “По това време не мога да отговоря на нищо за това изземване”.

Тези новини свалиха цената на най-голямата криптовалута с повече от 5% до $8 510(на Bitfinex), при положение, че  Биткойн стартира деня на нива над $9 000.

Досега през тази седмица цената на Биткойн остана без сериозни колебания, но част от останалите дигитални валути бяха подложени на натиск. Рипъл например, загуби около 25% от стойността си от 5 май насам.

Технически анализ

След като проби под дъното от 26 април $8652, Биткойн падна до триседмичен минимум. Понастоящем най-известната криптовалута се търгува на нива от $8 596 или с 4,68% спад за деня.

Затваряне под споменатия минимум ще отвори вратите за спад към фигурата $8 000 и дъното от средата на април $7823. От друга страна, за да може биковете да погледнат отново към психологическите $10 000, трябва да превземат $8 652, както и 100- и 200-дневните пълзящи средни, които се намират на нива $8 848 и $9 098, съответно.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.