Биткойн най-накрая завладя $10 000 за първи път в историята

Най-голямата криптовалута, Биткойн удължи седмичната си бича серия и най-накрая завладя знаковите $10 000 на по-голямата част от азиатските борси.

Към момента BTC/USD се търгува на $10 245 или с ръст от 4.92% за последните 24  часа. Въпреки, че няма съгласувани власти за цената на Биткойн и тя може да варира значително на различните борси.

Най-доминиращата дигитална валута показа параболично покачване от 6 цента преди 7 години и по-малко от $1000 в началото на тази година. Пазарите смятат, че има възможност възходящото движение да продължи и Биткойн може да нарасне до $40 000 през следващата година.

Майк Новогратц, бивш мениджър на хедж фонд в Fortress Investment Group отбеляза: Биткойн може да струва $40 000 в края на 2018 година. И то лесно. Етериум, който аз мислех, че ще достигне $500 или поне ще се доближи до тях, може да утрои стойността си.

„Това е балон и има доста пяна. Това ще бъде най-големия балон в нашия живот“, заяви Новогратц на конференция за криптовалути във вторник в Ню Йорк.

„Продължително движение над $10 000 ще покаже увереността на хората, че се очаква бъдещо поскъпване“, каза Питър Розенщарах, главен пазарен стратег в Swissquote Bank SA, преди да бъде достигнат този бенчмарк.

През последните 24 часа, общата пазарна капитализация на дигиталните валути нарасна до $312.62 милиарда, според данни на сайта CoinMarketCap.com. В същото време пазарния дял на Биткойн е $170.41 милиарда или с 4.38% повече спрямо вчера.

Етериум, най-големият конкурент на Биткойн, консолидира в тесен диапазон около $480 и бе слабо засегнат от последния подем на Биткойн до нови рекордни нива.

 

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.