Биткойн наближава $10 000 докато криптоманията се засилва

Биткойн наближава $10 000 докато криптоманията се засилва
Биткойн наближава $10 000 и не показва признаци на забавяне издухвайки $9000 само седмица след като достигна $8000 и отбелязвайки ръст от 850% за 2017 година.

Биткойн наближава $10 000 и не показва признаци на забавяне издухвайки $9000 само седмица след като достигна $8000 и отбелязвайки ръст от 850% за 2017 година.

Цената на най-голямата криптовалута по пазарна стойност се покачва, тъй като получава по-голямо внимание, въпреки предупрежденията за балон. От изпълнителни директори на Уол Стрийт до рискови капиталисти, наблюдателите правят своите преценки като някои са по-скептични от други. Биткойн нарасна с повече от 40% през последните 2 седмици. За сравнение S&P 500 има обща възвръщаемост от 18% за цялата 2017.

„Повишението на цените през уикенда е продължение на дългосрочния бичи тренд при криптовалутите, подхранван от цунамито от спекулативна търговия на японските борси и навлизането на институционални инвеститори от целия свят“, каза Томас Глуксман, управител в Gatecoin Ltd, Хонг Конг. „По-вероятно е психологическата стратосфера $10 000 да привлече още институционални инвеститори“.

Броят на сметките в Coinbase, една от най-големите платформи за търговия на Биткойн и Етериум, почти се е утроил до 13 милиона през следващата година, според Bespoke Investment Group.

Рекорди

В понеделник криптовалутата се покачи до рекордните $9,735.51 отбелязвайки 17% ръст спрямо търговията късно в петък. Биткойн наближава $10 000 с бързи темпове.

Бързото поскъпване затрудни бичите анализатори и инвеститори да поддържат своите прогнози актуални. Хедж фонд мениджърът Майк Новогратц, който стартира фонд от $500 милиона за търговия с криптовалути каза миналата седмица, че Биткойн ще завърши годината около $10 000. Ден по-късно, Томас Лий от Fundstrat, удвои ценовата си цел до $11 500 до средата на 2018.

Етеруим достигна нова най-висока стойност, Биткойн остава над $8000.

В ходът към мейнстрийм инвестиране, CME Group обяви, че смята да започне да предлага фючърсни контракти върху Биткойн, които може да започнат да се търгуват през декември. През миналата седмица най-голямата банка в САЩ JPMorgan Chase & Co преценява дали да помогне на клиентите си да залагат върху Биткойн чрез предлагане на фючърсни контракти, по информация  на човек запознат със ситуацията.

Биткойн достигна нови най-високи стойности след новините от CME.

Общият пазарен дял на дигиталните валути сега е над $300 милиарда, според данни на сайта Coinmarketcap.com.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.