Биткойн фючърсите скоро може да се появяват и в Германия

bitcoin56

Ръководителите на Deutsche Boerse обмислят въвеждането на Биткойн фючърси, съобщи немското бизнес списание Wirtschaftswoche в сряда.

“Обмисляме за фючърси, с които частни и институционални инвеститори да могат да защитят съществуващите инвестиции в Биткойн или да залагат на спад на цените на криптовалутата”, каза говорител на Deutsche Boerse.

Това би направило Германия първата европейска държава, която да предостави фючърси за криптовалута.

Говорител на Deutsche Boerse каза пред CNBC, че не може да потвърди историята на Wirtschaftswoche, но заяви, че фирмата се  оглежда в този клас активи, „тъй като винаги разглеждаме новите класове активи“.

“Оценяваме както предимствата на дериватите върху криптовалути, така и потенциалните проблеми, които трябва да бъдат разгледани”, заяви говорителят. Въпросите включват факта, че технологията на дигиталните валути “все още се развива”, крехкостта на спот пазара на Биткойн, липсата на регулация и нестабилността на цените.

“Като напълно регулирана борса, трябва да решим всички изброени по-горе проблеми, че и повече, преди да можем да пуснем продукта”, заяви говорителят.

Фючърсните договори ще бъдат търгувани чрез борсовите деривати Eurex на Deutsche Boerse, се казва в информацията на Wirtschaftswoche.

Досега единственият борсов оператор, който предлага Биткойн фючърси е щатската Chicago Board Options Exchange. Най-голямата борса за търговия на деривати в света, CME Group се очаква да пуснат подобни контракти от 18 декември.

Експерти смятат, че това развитие ще бъде важна стъпка към привличането на повече институционални пари в криптовалутата.

NASDAQ също планира да въведе фючърси върху Биткойн.

Московската фондова борса също ще представи фючърси върху Биткойн.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.