Анализатор прогнозира, че цената на Биткойн ще достигне $300 000-$400 000

bank-of-england-virtual-tour1-copy

Биткойн надхвърли над $20 000 и ще продължи своя стремглав ход нагоре, според независимия изследовател и анализатор Рони Моас.

“Биткойн вече е 500% над нивата, на които дадох своите прогнози в началото на юли и очаквам още 500% оттук нататък”, казва Моас, основателят на Standpoint Research, който сам описва като “операция на един човек” със седалище в Маями.

През лятото Моас постави целева цена от $5000 за 2018. По това време дигиталната валута се търгуваше само на $2 600. Оттогава насам тя се е повиши до $ 18,168 в понеделник, според цените на Coinbase.

Биткойн продължава спиращото дъха рали вече над $20 000.

“По мое мнение, края на играта за Биткойн ще е, когато удари $300 000 до $400 000 и той ще бъде най-ценната валута в света,” каза Моас за CNBC.

„Не знам колко злато има в земята, но знам колко Биткойна има и след две години ще има 300 милиона души в света, които се опитват да достигнат до няколко милиона Биткойна.“- Рони Моас.

Коментарите на анализаторите дойдоха, тъй като CME, най-голямата фючърсна борса в света, стартира свой собствен контракт. Cboe направи същото и по-рано този месец.

Биткойн се понижи след пускането на фючърсите на CME.

Неговата агресивна възходяща прогноза за близо $380 000 поскъпване над днешните цени, се основава на идеята, че може да съществуват само 21 милиона Биткойна. Увеличаването на търсенето на дигиталната валута естествено ще повиши цената му, каза той.

Не всеки е съгласен

Моас каза, че смята, че целта му е консервативна, но други не са съгласни.

“Смятаме, че това е рисковано”, каза Васу Менън, вицепрезидент на Wealth Management в базираната в Сингапур банка OCBC, за CNBC. “Не виждам силни фундаментални двигатели за това рали на Биткойн”, каза той.

Но Мойс смята, че партито е само началото.

“Гледам на Биткойн по същия начин, по който гледам Амазон”, каза той. “Начинът, по който играем Амазон през последните 15 години, е да го купим, да го задържим и да добавим при спадовете. Точно така мисля, че хората трябва да играят и Биткойн”.

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.