10-те най-добре представящи се акции от S&P 500 за 2019

10-те най-добре представящи се акции от S&P 500 за 2019

По време на последната серия от нови върхове, S&P500 проби над нивото от 3100 пункта за първи път в историята. По този начин широкият борсов бенчмарк достигна печалби от 23,5% от началото на 2019 година. По-голямата част от скорошното рали бе подкрепено от оптимизмът за търговска сделка между САЩ и Китай и по-добрите от очакванията корпоративни отчети за третото тримесечие. Освен това ФЕД свали лихвите за трети път в последните 5 месеца.

Наборът от сливания и придобивания, и повишаващата се цена на петрола също допринесоха за това поскъпване на американските акции. Трендът вероятно ще продължи, въпреки пристъпите на волатилност и нестабилност, които продължават да пречат на биковете, смятат от инвестиционната компания Zacks.

Заместителят на S&P 500, борсово търгуваният фонд SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY), който проследява представянето на индекса натрупа 25,4% досега през годината. Нека разгледаме по-отблизо фундаментите на SPY и акциите, които стоят зад това рали.

Какво е SPY?

SPY е ETF, който проследява отблизо представянето на широкия американски индекс S&P500 и притежава 505 акции в своята кошница. Нито една тези акции няма тежест повече от 4,4%, което подсказва, че този ETF е добре балансиран от гледна точна на активи и предотвратява концентрация на капитал в един актив.

Фондът е добре диверсифициран в сектори като информационни технологии, здравеопазване, финанси и комуникационни услуги, с двуцифрено разпределение във всеки от тях. SPY управлява активи на стойност $280 милиард, което го прави най-големия борсово търгуван фонд в света.

Този продукт се търгува с много големи обеми от средно 67,4 милиона акции на ден, което осигурява висока ликвидност и тесен спред. Следователно и до по-ниски разходи за трейдърите и инвеститорите.

От Zacks дават на SPY рейтинг #2 (Покупка) със среднорискови перспективи. Въпреки че повечето акции в портфолиото на фонда са донесли поразителни печалби на годишна база, няколко от тях са истинските звезди, които нарастват над 70%. По-долу ще отбележим 10-те най-добре представящите се акции в SPY ETF досега през 2019 г.

Advanced Micro Devices (#AMD)

Доставчика на микропроцесори и сървъри има рейтинг 3 (Задържане) на Zacks, а акциите на AMD почти удвоиха стойността си от началото на годината (ръст от 99%). Освен това компанията има солиден растеж на печалбите от над 30% през тази година, а от Zacks смятат, че индустрията, която включва AMD е в топ 13% от 250+ индустрии.

Lam Research Corporation (#LRCX)

Американската компания за оборудване за производство на полупроводници е скочила с повече от 98% и има рейтинг #2 (Покупка) на Zacks. Прогнозният ръст на печалбите на #LRCX за фискалната година (приключваща юни 2020 година) е 3,37% и принадлежи към индустрия поставена в първите 7%, според Zacks.

KLA-Tencor Corporation (#KLAC)

Производителят на оборудване за диагностика и контрола на процесите притежава рейтинг #2 (Покупка) от Zacks. KLAC поскъпна с близо 95% и има прогнозен ръст на печалбите от 16,78% за фискалната година (края на юни 2020 г). Акцията принадлежи от топ 35% на индустриите според Zacks.

Xerox Corporation (#XRX)

Този доставчик на технологии за печат и интелигентни решения за работа е скочил с 89,5% и принадлежи към неблагоприятна индустрия за Zacks, поставена в най-ниските 24% от 250+ индустрии. Очаква се компанията да види ръст на печалбите си от 17,05% за тази година и да има Zacks рейтинг 2 (Покупка).

Coty Inc (#COTY)

Компанията за продукти за красота е световен лидер в многоматериалните, прецизно проектирани продукти и решения за различни индустрии. Тя осигури възвръщаемост от около 75% за годината и принадлежи към индустрия поставена в първите 30%, според Zacks. Очаква се печалбите на Coty да нараснат с 54,4% за тази година.

MarketAxess Holdings Inc (#MKTX)

Компанията е оператор на една от водещите платформи за електронна търговия с корпоративни облигации и някои други видове ценни книжа с фиксирана доходност. Акцията поскъпна с 73,2% досега през годината и притежава Zacks рейтинг #1 (Силна покупка). Очаква се печалбите й да нараснат с 18.6% през тази година, а MarketAxess попада в топ 4% на индустриите според Zacks.

Keysight Technologies Inc (#KEYS)

KEYS предоставя електронен дизайн и системи за тестване на инструменти и притежава Zacks рейтинг #3 (Задръж). Акциите на компанията се извисиха с 72,5% и имат ръст на печалбите от почти 7% за цялата фискална година (приключваща през октомври 2020). KEYS принадлежи на топ 15% индустриите, според Zacks.

Copart Inc (#CPRT)

Компанията за онлайн аукциони има Zacks рейтинг #2 (Покупка) и скочи над 72% за годината. Растежът на печалбите за тази фискална година е 18,67% (до края на юли 2020), а Copart принадлежи топ 42% на индустриите, според Zacks.

Започнете да търгувате американски акции и ETF-и при комисионни от само $0,01 на акция, с регулиран брокер като Admiral Markets. Кликнете на банера отдолу и започнете сега!

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.