Ще видим ли Dow Jones на 40 000 пункта?

Ще видим ли Dow Jones на 40 000 пункта?

Популярен анализатор прогнозира Dow Jones на 40 000.

“Поръчвайте шапки Dow 40 000 сега”, зави Ив Ламуро, президент на компанията за макроикономически изследвания Lamoureux & Co. Борсовият анализатор, който прогнозира точно “паниката” на фондовите пазари през 2018 година, вижда нов много по-висок връх на индексът на американските сини чипове Dow Jones Industrial Average. Ламуро заяви, че инвеститорите имат около 2 години, за да се качат на борда.

“Това ще е това, което наричаме връх за поколение”, където Dow ще се изкачи до 30 000 и в последствие до 40 000 като евентуален връх и това ще бъде върха на десетилетието, сподели Ламуро пред MarketWatch.

Той казва, че председателят на Федералния резерв Джером Пауъл може да разчита на подкрепа от акциите, когато попадне в беда, особено в година на избори (каквато е следващата), през която икономиката трябва да остане в най-добрата си форма. Пауъл изглежда, че прави точно това, след като тази седмица направи намеци за намаляване на лихвените проценти, въпреки че не всички са убедени, че този ход наближава.

“Това, което очакваме е още едно голямо движение, от което хората наистина могат да полудеят. Именно това липса в момента, каза Ламуро. “Това, което ме разделя от всички останали е, че изучавам психология и ми се струва изключително странно, че има много голяно преместване на капитали от акциите към облигациите.”

Този изход задоволява е “паническото събитие”, което се очакваше през 2019 година, добави той.

В какво инвестира Ламуро?

Ламуро отхвърля аргументите, че Dow, който нарасна с 17% след срива през декември, вече е изминал дълъг път. “Трябва да погледнете към истинските акции като Apple, Google (Alphabet), Nvidia. Някои от тях бяха сринати и инвеститорите в тях не печелят вече година и половина.

Ламуро заяви, че в началото на годината експозицията му в акции е била 10%, но е готов да я увеличи до 50% и може би 100% през третото тримесечие. Но той не е почитател на тези големи технологични имена, които могат да попаднат под контрола на регулаторите, защото не е сигурен как ще се справят с тези проверки.

Той съветва инвеститорите да потърсят компании, които нарастват, без да дават големи дивиденти и без голям дългов товар. “Дълг плюс дивиденти води до срив. General Electric бяха достигнали най-висока цена от $60 и след това падна до $7. Дълговият товар смачка тази акция”, смята Ламуро.

От началото на годината (до 6 юни) основните американски борсови индекса Dow Jones, S&P500 и NASDAQ нараснаха съответно с 10,26%, 13,43% и 14,77%. Междувременно, именно спомената от Ламуро Genereal Electric е втората най-силно представяща се акция от топ 50 на най-големите компании в САЩ като натрупа над 31% от началото на 2019. На първо място е биотехнологичната Celgene с 48,53%. А в другия край на класацията остава Tesla, която загуби 35,17% за малко повече от 5 месеца.

About Борис Петров 3039 Articles
Казвам се Борис Петров, от София и съм собственик, и създател на сайта FXTrading.bg. Автор съм няколко стратегии за търговия на валутния пазар и редица публикации в сферата на техническия и фундаментален анализ. Сайтът е насочен към всеки с подчертан интерес към финансовите пазари като може да е от полза, както на начинаещите, така и на вече напреднали трейдъри и инвеститори.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.