По-близък поглед върху ефекта Тръмп

Изненадата от победата на Доналд Тръмп на президентските избори в Съединените щати разтърси пазарите из основи.

 

Изненадата от победата на Доналд Тръмп на президентските избори в Съединените щати разтърси пазарите из основи.

Още когато Тръмп започна да води в допитванията по време на президентските избори, пазарите започнаха да реагират негативно. Това намекваше, че президентството му ще окаже лошо влияние върху пазарите. В края на краищата се оказа, че това не е точно така.

 

Изборната победа на Тръмп изпрати пазарите нагоре

Докато фючърсите на сините чипове бяха на червено късно през нощта, все още имаше време това а се промени. Всъщност още преди пазарите да отворят, „ралито“ им ги възкреси. В края на деня след изборите DJIA, S&P500 и NASDAQ вече бяха на зелено.

 

Какво причини тази изненадваща реакция?

На пръв поглед пазарните експерти бяха шокирани. Много очакваха да видят спадове от сорта на 5% ако Тръмп стане президент. Въпреки това, вместо да се сринат след новините, пазарите се мобилизираха. Защо бе това голямо разминаване? Защо пазарите се справиха изненадващо добре след победата на Доналд Тръмп?

 

Мнението на Тръмп за данъците

Една от големите причини пазарите да имат положителна реакция на новината е мнението на Доналд Тръмп за данъците. Ако той е в състояние да изпълни обещанията си, данъците за повечето американци ще намалеят, данъчни облекчения ще има и за малкия бизнес, и за големите корпорации. Разбира се, когато бремето на данъците е по-леко, то бизнеса ще се представя по-добре. Може би по-важното е, че той обеща да създаде данъчен план, който да върне капитала на големите корпорации от чужбина. Това е много положително за пазарите.

 

Мнението на Тръмп за здравеопазването

Обамакеър беше широко дискутиран проблем в САЩ. Вярвате или не, това нарани пазарите. Защото работодателите бяха задължени да предоставят здравно-осигурително обезщетения при определени условия, така някои от тях избраха да наемат работници само на почасово работно време. Някои фирми дори не можаха да оцелеят. Тръмп обеща да отмени и замени Обамакеър. Ако това наистина се случи , ще бъде в голяма подкрепа за бизнес растежа в САЩ.

 

Тръмп е републиканец

Друг сериозен фактор, който трябва да вземем предвид е партията. В края на краищата ако Тръмп не е точното лице на републиканската партия, то политиката му подхожда на републиканския стил. Исторически, републиканската партия е донесла най-голям ръст на САЩ. Има тенденция, когато републиканците управляват, пазарите да се представят по-добре, тъй като икономическите промени като цяло са в полза на САЩ.

 

Заключение

Можем да заключим, че докато някои експерти очакват президентството на Тръмп да доведе до сътресение за пазарите, то тези прогнози дори не са близо до случилото се. В края на деня, вместо море от червено, ние видяхме море от зелено в светлината на решението на американците да гласуват за Доналд Тръмп. В резултат сериозните възможности за печалби са почти навсякъде. Всичко, от което се нуждаете е да влезете в любимата си платформа и да започнете да превръщате тези тенденции в печалби.

 

Още информация отнсно победата на Доналд Тръмп и пазарите:

Ефекта от победата на Доналд Тръмп върху финансовите пазари

Технически анализ на основните валутни двойки след избора на Тръмп

Какво следва на валутния пазар след победата на Тръмп? – RBS

Очакванията на банките след победата на Доналд Тръмп

 

 

 

About Борис Петров 436 Articles
Казвам се Борис Петров, от София и съм собственик, и създател на сайта FXTrading.bg. Автор съм няколко стратегии за търговия на валутния пазар и редица публикации в сферата на техническия и фундаментален анализ. Сайтът е насочен към всеки с подчертан интерес към финансовите пазари като може да е от полза, както на начинаещите, така и на вече напреднали трейдъри и инвеститори.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.