От BNP Paribas препоръчват дълги позиции в GBP/USD

Анализаторите на френската банка BNP Paribas препоръчват да се отварят дълги позиции в GBP/USD с цел 1,2982.

В Обединеното Кралство ключовото събитие тази седмица ще бъде на 23 ноември, есенното изявление относно публичните финанси във Великобритания.

Нашите икономисти не очакват във Великобритания да бъдат въведени мащабни стимули. Те очакват фискалната позиция да бъде сравнително неутрална в сравнение с предишните планове за затягане на пазарите, което не трябва да се отрази значително на валутата. Ако не се изпълни нашият основен сценарии и бъде изказано по-езкспанзионистично мнение от очакваното, ние мислим, че от BoE ще бъдат още по-малко склонни към бъдещи облекчения на политиката и това ще бъде „бичо“ за GBP.

В контраст, фискалните ограничения ще бъдат „мечи“ за паунда, тъй като това ще постави под напрежение в бъдеще BoE да действа.

Ние продължаваме да смятаме, че GBP е подценен, особено след като Тереза Мей смекчи позицията си и ние сме си насочили към EUR/GBP 0,80 до края на следващата годината.

Количествения модел на BNP Paribas поддържа дълги позиции в GBP/USD с цел 1,2982.

About Борис Петров 436 Articles
Казвам се Борис Петров, от София и съм собственик, и създател на сайта FXTrading.bg. Автор съм няколко стратегии за търговия на валутния пазар и редица публикации в сферата на техническия и фундаментален анализ. Сайтът е насочен към всеки с подчертан интерес към финансовите пазари като може да е от полза, както на начинаещите, така и на вече напреднали трейдъри и инвеститори.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.