Биткойн с нова най-висока стойност от година насам! Какво следва?

Goldman Sachs започва търговия с Биткойн фючърси в следващите седмици
Инвестиционният банков гигант Goldman Sachs ще използва собствени пари, за да търгува с Биткойн фючърси от името на своите клиенти, според New York Times.

Най-голямата криптовалута в света – Биткойн достигна нова най-висока стойност за последните 13 месеца, след като удари $9367. Това е над предходния пик на Биткойн от края на май от $9068. За последно най-голямата криптовалута се търгуваше на по-високи цени на 8 май 2018 година.

Причината за последния ръст на Биткойн, която се изтъква от анализаторите, е обявяването на проекта на Facebook за собствена криптовалута, което ще се състои във вторник. Всъщност това би бил още един мощен конкурент на Биткойн, но изглежда трейдърите харесаха идеята за насочването на внимание и средства към алтернативни валути. Предполага се, че проекта на Facebook е подкрепен от Visa, Uber и Spotify, но повече детайли за проекта ще можем да разберем във вторник.

Все пак е добре да отбележим, че най-голямата криптовалута започна годината в доста минорно настроение и на цени от около $3780. По-малко от 6 месеца по-късно Биткойн вече струва $9367, което ръст от почти 150%.

След спукването на балона в края на 2017, трябваше да измине около 1 година, за да може Биткойн да направи дъно и слабите играчи да излязат от пазара, заяви Димитър Цонев независим финансов експерт.

“Аз вярвам в криптовалутите, но не съм човек, който инвестира в тях, а гледам да ги търгувам бързо и краткосрочно. Не обичам да купя нещо и да го оставя да стои.”

Кои са най-добрите криптовалути за търговия?

Според Цоев най-добрите криптовалути са първите 5 по пазарна капитализация. При останалите, които нямат толкова голяма история, пазарът е много несигурен, тъй като това е нов, развиващ се пазар. Биткойн, Етериум, Рипъл и Лайткойн имат доста добро бъдеще.

На криптопазара наблюдаваме много оптимистични неща. Биткойн направи дъно може да достигне дори цена от $10 000, но няма да видим тази експанзия, която видяхме преди няколко години, смята Димитър Цонев.

Повечето пари, които влязоха на криптопазара от началото на годината са по-скоро са институционални, отколкото от по-малки инвеститори. По-малките инвеститори и трейдъри вероятно ще се включат, когато Биткойн надхвърли $10 000. Има доста признаци, които показват, че това покачване е устойчиво.

“Все пак поради много бързи ръст можем да наблюдаваме известно забавяне и консолидиране на пазара, но очаквам по-високи върхове през 2019 година”, заяви Цонев

За повече информация как да търгувате криптовалути и още над 8 000 финансови инструмента, можете да се свържете с екипа на Admiral Markets UK клон България на телефон 02/981 11 11 или да им пишете на info@forextrade.bg. Ако това видео Ви е било полезно можете да го харесате и да се абонирате за канала Admiral Markets на Български.

About Борис Петров 3048 Articles
Казвам се Борис Петров, от София и съм собственик, и създател на сайта FXTrading.bg. Автор съм няколко стратегии за търговия на валутния пазар и редица публикации в сферата на техническия и фундаментален анализ. Сайтът е насочен към всеки с подчертан интерес към финансовите пазари като може да е от полза, както на начинаещите, така и на вече напреднали трейдъри и инвеститори.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.